EDİRNE / MERKEZ - Karaağaç Ortaokulu

Ara

Edirne Valimiz Sayın H.Kürşat Kırbıyık beraberinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Önder Arpacı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ile birlikte okulumuzu ziyaret ettiler.

Ara

Edirne Valimiz Sayın H.Kürşat Kırbıyık tarafından okulumuz öğrencilerine ücretsiz kahvaltı dağıtımı sağlanmıştır.

Haz

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı karne töreniyle tamamlandı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

May

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin[2] resmî bayramıdır.[3] 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  velilerimizin katılımı , öğrencilerimizin etkinlikleriyle çoşku ile kutlandı.

Nis

Afetlere hazırlık ve farkındalık kapsamında 22-26 Nisan 2022 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na ait Simülasyon Tırı'nı Edirne Kent Ormanında öğrencilerimizle ziyaret ettik.

Nis

"Atmadık ürettik"e twinning projesi kapsamında,okul müdürü Nilgün İNCİK rehberliğinde öğrencilerimizle portakal kabuğundan kuşlara yemlik,yağ tenekesinden suluk yaptık.

Nis

"Şiir Okulda "Projesi kapsamında düzenlenen 23 Nisan Şiir Okuma Yarışması'ndaortaokullar arasında 2.olan öğrencimiz Nisa Nur ÇETGİN'i tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Baharın gelişiyle beraber okul bahçemizi düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarımız başladı.Öğrencilerimiz kendi çiçeklerini ekerek okul bahçemize renk kattılar.

Nis

Psikolojik Danışman Hüseyin SADIRLI  tarafından okulumuz 7. 8 sınıf öğrencilerine İnternetin Bilinçli Kullanımı ve Siber Zorbalık Eğitimi verilmiştir.

Nis

2.Dönem Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Komisyonu Toplantısı Psikolojik Danışman Hüseyin SADIRLI rehberliğinde gerçekleştirildi.

Kütüphane Ne Demektir?

Kütüphane, kitap okuma evi, kitapevi gibi anlamlara gelir. İki ayrı sözcüğün birleşiminden oluşan birleşik bir kelimedir. Kütüp, Arapça kitaplar anlamına gelir, özgün şekli kutub şeklindedir. Arapça k-t-b kökünden türemiştir. Hane ise Farsça kökenli bir sözcüktür ve ev anlamına gelir. Hane sözcüğü dilimizde yaygın kullanılan, neredeyse her mesleğin sonuna eklenerek günümüze kadar taşınan bir kelimedir. Bu sözcüğü, posta(ha)ne, pasta(ha)ne, kütüphane, cephane, darphane, hanedan gibi birçok sözcüğün içerisinde görebiliyoruz.

Kitap Okumanın Faydaları

Kitap okumak, insanlarda düşünme duyusunu artıran en önemli unsurların başında gelir. Kitap okudukça, insanların zihni daha geniş kapsamlı düşünmeye başlar. Böylelikle olayları daha teferruatlı ve ayrıntılı düşünerek işlerimizi kolaylaştırabiliriz.

Ülkemizdeki En Büyük Kütüphaneler

Ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine bağlı İl ve İlçe Kültür Müdürlükleri'nin kütüphaneleri mevcuttur. Taşra birimlerine bağlı bu kütüphanelerden vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Okurlar, temin ettikleri kitapları bizzat kütüphanelerde okuma imkânına sahipken, belirlenen süre içerisinde getirmek şartıyla da alabilmektedir.

Mrt

21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında okul bahçemizde fidan dikimi gerçekleştirdik.

Mrt

İstiklal Marşı'mızın Kabülünün 101.Yılı Kutlu Olsun.

Mrt

01-07 Mart Deprem haftası etkinlikleri kapsamında yapılan ülke genelinde bulunan kurumlar eş zamanlı  "Personel Tahliyesi " tatbikatı,okulumuzda da gerçekleştirilmiştir.