T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / MERKEZ - Karaağaç Ortaokulu

26 MART-1 NİSAN KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLU OLSUN.

Kütüphane Ne Demektir?


Kütüphane, kitap okuma evi, kitapevi gibi anlamlara gelir. İki ayrı sözcüğün birleşiminden oluşan birleşik bir kelimedir. Kütüp, Arapça kitaplar anlamına gelir, özgün şekli kutub şeklindedir. Arapça k-t-b kökünden türemiştir. Hane ise Farsça kökenli bir sözcüktür ve ev anlamına gelir. Hane sözcüğü dilimizde yaygın kullanılan, neredeyse her mesleğin sonuna eklenerek günümüze kadar taşınan bir kelimedir. Bu sözcüğü, posta(ha)ne, pasta(ha)ne, kütüphane, cephane, darphane, hanedan gibi birçok sözcüğün içerisinde görebiliyoruz. 


Kitap Okumanın Faydaları


Kitap okumak, insanlarda düşünme duyusunu artıran en önemli unsurların başında gelir. Kitap okudukça, insanların zihni daha geniş kapsamlı düşünmeye başlar. Böylelikle olayları daha teferruatlı ve ayrıntılı düşünerek işlerimizi kolaylaştırabiliriz.


Ülkemizdeki En Büyük Kütüphaneler


Ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine bağlı İl ve İlçe Kültür Müdürlükleri'nin kütüphaneleri mevcuttur. Taşra birimlerine bağlı bu kütüphanelerden vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Okurlar, temin ettikleri kitapları bizzat kütüphanelerde okuma imkânına sahipken, belirlenen süre içerisinde getirmek şartıyla da alabilmektedir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.03.2022 - Güncelleme: 29.03.2022 14:33 - Görüntülenme: 82
  Beğen | 0  kişi beğendi