EDİRNE / MERKEZ - Karaağaç Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1972 yılında hizmete açılmış olup 1982-1983 eğitim-öğretim yılına kadar bağımsız iki okul (biri ilkokul, biri ortaokul) olarak faaliyet göstermekteyken, bu eğitim yılında birleşerek, deneme niteliğinde "Temel Eğitim" uygulama okulu olmuştur. Halen ilkokul ve ortaokul binaları ayrı olup, arada askeriyeye (Cemalettin Alkoç Kışlasına) giden yol vardır.

İlkokul binası 1967 yılında normal eğitimle, eğitim-öğretime başlamış, okul binası 1976 yılında Meslek Yüksek Okuluna verilmiştir. Bu nedenle Mustafa Necati İlkokulu bünyesinde çift öğretime geçilerek, eğitim-öğretim çalışmaları burada sürdürülmüştür. Daha sonra "Okul Koruma Derneği"nin etkili çalışmaları sonucunda Meslek Yüksek Okulu tasfiye edilerek 1979 yılında okul binası geriye alınmıştır.

Yayın: 04.01.2013 - Güncelleme: 18.12.2019 13:23 - Görüntülenme: 1745

Etiketler :